Aquestes són algunes de les preguntes freqüents.

Recorda que si tens qualsevol altre dubte estem a la teva disposició.

Es poden combinar llicències per a usuaris amb versió Starter, Standard, Plus i Enterprise?

Tots els usuaris d’un mateix domini han de tenir la mateixa versió de Google Workspace. A partir de més de 300 usuaris es pot analitzar amb Google l’opció de combinar llicències. Una alternativa és crear grups d’usuaris de versions diferents sota diferents dominis.

Hi ha algun tipus de permanència alhora de reduir usuaris o donar-me de baixa?

Per defecte les renovacions de les llicències dels usuaris són anuals (12 mesos a partir de la data d’alta) però en empreses on la tendència d’usuaris sigui decreixent es poden valorar permanències mensuals.

Quan s'afegeix un usuari s’allarga la permanència?

Es poden afegir usuaris en qualsevol moment sense que s’allargui la permanència, quedant sempre la que ja tenia adquirida.

Es pot passar d’una versió inferior a una superior i viceversa en qualsevol moment?

En cas d’ampliar a una versió superior es pot fer en qualsevol moment pagant només la part proporcional de l’increment de versió per els mesos que quedin per la renovació.
En cas de reduir a una versió inferior, el canvi serà efectiu al final del període de permanència que ens manqui amb la versió superior. Aquest període de permanència és d’any a any a comptar des del dia d’alta a Google.

He de contractar una llicència d’usuari per a cada compte de correu?

No, només cal pagar la llicència per a cada usuari únic que treballa amb aquestes eines. Una persona que treballa amb 3 correus diferents només paga una sola llicència. També si ho fa des d’un compte redirigit com .

SI M'HE QUEDAT SENSE ESPAI QUINES OPCIONS HI HA PER PODER-LO AMPLIAR?

Cada usuari disposa de l’espai que li confereix la versió contractada, però a més, es disposa de l’espai que la resta d’usuaris no han emprat.
Així doncs, si tot i això manca més espai, simplement es poden adquirir més llicències que afegiran espai a compartir amb el grup d’usuaris.

Si treballo amb el Drive per emmagatzemar i compartir documents hauré de treballar sempre amb els documents de format de Google?

En cas de fer servir els tipus d’arxius de Google tindràs molts avantatges, com ara que poden estar vàries persones en un document editant-lo alhora, veure tots els canvis i versions que ha fet cada usuari en el document. Si això encara no et convenç has de saber que a Drive hi podràs guardar qualsevol tipus d’arxiu i, fins i tot, treballar amb els de Office de Microsoft.

Al treballar al núvol si un dia no tinc internet podré consultar la informació?

Totes les eines més crítiques de Google Workspace com ara el correu, el calendari i els arxius es poden configurar perquè funcionin també sense connexió a Internet.

Si vull treballar amb Google Workspace hauré de començar de nou o podré tenir el meu històric d'informació?

A ESOLVO ens encarreguem de migrar-te tots els contactes, correus, documents, calendaris,… al nou sistema per a que no t’hagis de preocupar de res.

SI MAI TINC ALGUN PROBLEMA TÈCNIC, CONSULTA O NECESSITO ALGUN TIPUS D’ASSESSORAMENT HAURÉ DE PARLAR AMB GOOGLE?

Els nostres consultors estan a la teva disposició per qualsevol tema que et pugui sorgir i ells s’encarreguen de donar-te la resposta o resoldre el problema sense que tu t’hagis de preocupar.

COM ÉS QUE GOOGLE O LA RESTA DE PARTNERS PUBLIQUEN PREUS MÉS ECONÒMICS QUE ESOLVO?

Les nostres tarifes inclouen un petit increment, ja que sabem que la gran majoria de les empreses necessiten un mínim manteniment tècnic a escala d’administrador de la plataforma de Google Workspace i que no volen haver de trucar a Google. En tot cas a aquelles empreses que tinguin un departament propi que els ho pugui gestionar o vulguin no tenir cap mena de manteniment els podem oferir la tarifa estàndard de Google.

Com podem ajudar-te?

El nostre caràcter és de servei. La millor forma és conèixer-nos.